Recept
Morotskaka:
Ugn 150*C
1. Smörj eller bröa en springform som rymmer ca: 2ldetta använder jag ^^
2. Skala och riv morötter fint (4dl = ca 3-5 mellanstora morötter)
3. Vispa ägg (3st) och socker(3dl) pösigt med elvisp. Rör ner solrosolja(1dl) och morötter (4dl).
4. Blanda mjöl(3dl), vaniljsocker(1tsk), bakpulver(1msk), kanel(2tsk) och malen ingefära (1tsk) och rör sedan ner i mjölblandningen TA LITE I TAGET.
5. Häll smeten i formen
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 min.
7. Låt kakan SVALNA innan den stjälps upp och du lägger på glasyren.
Glasyr:
200g phiadelphia ost eller 2 dl kesella
2dl florsocker
2tsk vaniljsocker
20g rumstempererat socker (ej smällt)
rör ihop alla ingredienser.
såhär blev min morotskaka ;D
Kommentarer
Trackback