regnet ÖSER ner :(

Har bakat bullar hela morgonen typ ^^ blev liiiite fail xD
Ingen aning om jag ska dansa ikväll eller inte :/

Nytt


hatar egentligen sånna här skor :P köpte dem på din sko

örhängen köpta på cubus. Tjänade 52:- på de här :D

lite nya underkläder ;P köpta på H&M och vingåkers outlet.

kjol köpt på H&M REA :)

blev kär när jag såg denhär tröjan :) EJ REA

köpte smycken på Gina tricot värda 446:- jag betalade.. 120:-!!!!

GinaTricot

GinaTricot

bikiniunderdel GinaTricot



om någon undrar vfr det ligger massa humlor överallt :(

Naturhistoriska riksmuseet har senaste veckan fått många frågor från folk som undrar varför det ligger så många döda humlor på marken. På många håll kan det ligga ett hundratal döda humlor på en liten yta.

Riksmuseets insektsforskare, Bert G...ustafsson, säger att det är lindträdet som lockar humlorna till en för tidig död. Reporter Per Shapiro.
Museets insektsforskare, Bert Gustafsson, säger till Radio Stockholm att det är lindträdet som orsakar massdöden av humlor.

Humlorna dricker lindblommans nektar, som innehåller ett gift som är dödligt för humlan. Varför ovanligt många humlor verkar ha dött i sommar har forskarna inget svar på.


bad och handla mat

Idag har vi handlat mat och nyss badat ^^ handlade proppar till mig när jag ska bada, behöver bara i ena xD hahahaha
Idag kommer glassbilen och då ska jag få min gratis glass ;P
vill ni också ha gratis glass? kommentera erat postnummer och mobilnummer till mig så fixar jag det ;)
imorn vet jag inte vad jag ska göra, bada typ :)

öron

Detta gick jag igenom minst 2 gånger som liten:
Rör i örat är en behandling där ett mycket litet plaströr opereras in i trumhinnan. Röret gör att luft kan komma in i mellanörat så att vätska inte samlas där. Behandlingen minskar risken för infektioner hos barn som ofta får öroninflammation. Rör i örat hjälper också barn och vuxna som hör dåligt på grund av öronkatarr.

 

Du känner inte av röret medan det sitter i örat. Efter några månader till ett år stöts röret i örat oftast bort och hålet i trumhinnan läker ihop. Men då brukar örat ha börjat fungera normalt igen. Om besvären återkommer kan man behöva sätta in ett nytt rör.

Förberedelser

Barn som får ett rör i örat sövs före operationen. Barnet får inte äta något från midnatt natten före operationen. Fram till fyra timmar före operationen går det bra att dricka vatten, saft, te eller andra klara drycker – inte välling eller liknande.

När barnet ska sövas sätts en kanyl in i ett blodkärl på handen eller i armvecket. Före sticket bedövas huden med en salva. Till kanylen är en tunn slang kopplad och genom den sprutas sömnmedel in. Ibland får barnet först andas in sömnmedel genom en mask och därefter sätts slangen på plats så att narkospersonalen kan ge mer sömnmedel. Före narkosen kan barnet också få lugnande läkemedel för att slappna av. En förälder får alltid vara med fram tills dess att barnet somnat.

Om du vill förbereda ditt barn före ingreppet kan du visa den tecknade, interaktiva filmen som finns i länklistan till höger. Där hittar du även en film som visar hur det går till att få ett stick i armen.

Vuxna som får ett rör inopererat i örat behöver inte sövas, utan får endast lokalbedövning och behöver inte förbereda sig på något särskilt sätt.

Så går det till

Läkaren opererar med hjälp av ett öronmikroskop. Först görs ett litet hål i trumhinnan där röret ska sitta. Om det finns vätska bakom trumhinnan sugs den ut. Sedan sätter läkaren in plaströret. Operationen tar oftast inte mer än fem till tio minuter.

Eftervård

Barn får efter operationen stanna kvar tillsammans med sin förälder tills dess att det har vaknat ordentligt ur narkosen. Vissa barn kan må lite dåligt när de vaknar.

Man brukar inte ha ont efter ingreppet, men det kan rinna lite blodblandad vätska ur örat den första dagen efter operationen.

Infektioner kommer ofta från bakterier som finns i luftvägarna, inte från badvatten. Därför kan den som fått ett rör i örat simma, bada, tvätta håret och duscha utan att använda öronproppar. Men om man vill kunna dyka behövs särskilda öronskydd.

Risker

Om det börjar rinna vätska ur örat några dagar efter operationen kan det ha uppstått en infektion. Kontakta då din öronläkare.

Kostnad

För att få reda på vad den här behandlingen kostar, klicka på länken Avgifter till höger eller hör med mottagningen. Du betalar samma avgifter oavsett om du går till den landstingsdrivna vården eller till någon privat vårdgivare som landstinget har avtal med.
Min trumhinna kan redan ha fått ett litet hål. Man kan också se ärret från när jag var mindre..

(fakta från: vardguiden.se)


dans <3

Kvällen igår blev lyckad :) hade jättetrevligt <3
Var hos läkaren 19:30 först och han sa att jag inte får bada på flera veckor. Då måste jag ha ploppar i öronen :( då ser jag ju för fan ut som en ailien :( hade sånna när jag var liten..
jag hade vatten bakom trummhinnan och det är ovanligt för min ålder..

biokväll med..

En underbar kväll med Sofie och hennes mormor. Filmen var bättre än vad jag trodde men den kunde varit bättre ;)

Bokat buss till gbg!! :D

Fy fan vad härligt!! Den 21 Juli åker jag till Göteborg i 2 veckor med min kära och hans underbara familj :) Fan vad glad jag är :) fast det är ju ett tag kvar "/ <3

nytt i garderoben

nu kommer det mesta jag köpte uner 1/1-10 - 6/7-10 :P hittade inte allt men det här är det jag hitta ^^:
Tässä on suuri osa vateista kun olen ostannut. On viellä enemän mutta en löytännyt kaikkia:P :
 (klicka på alla bilder för förstoring)/(paina kuvia että ne suurentuvat)
Dagens inköp, militärgröna jeansleggins och en svart klänning.

En kavaj köpt i Finland.

En väst också köpt i Finland, den är snyggare på!

En klänning man även kan ha som en söt tröja utan band, om färgen bli för skrikig kan man ha ett skärp runt midjan :)

En klänning som är snygg när man är brun! detta är då baksidan :P

En överdragströja som man använder till typ allt.

En klänning. man kan ha den 3/4 eller långarmad.

En tunn 3/4 från H&M

2 par ljusa jeans från H&M.

Lång t-shirt :)

en magtröja eller så kan man ha en tröja under och sen ett skärp. köpt på Ullared i Gekås utanför Varberg typ(Göteborg) ^^

ett nitbälte, köpt på samma ställe, Ullared

en STOOR kloca köpt i Kroatin x)

de 2 vaserna till höger är nya, köpte de på loppis 2 för 5:- :D

och de nya skorna :P
Nu ska jag gå ner till ICA för att hämta ett paket som kommit till mig. Den är nog skorna som vi glömde i Finland :D yey!!


en "rolig" dag i tvättstugan ;P



oj!

har dagen redan gått :O tittade nyss i elgigantens tidning och där finns den telefonen jag köpte nyss för 400 mindre!! fan asså!!
Men iaf. Imorn ska jag på bio men Sofie :D wihoo :D jag ska iaf inte ha ett sånt sommarlov som jag hade förra året. Satt och glodde in i väggen typ.. den här veckan e typ alla borta. sen kommer dem hem :D
Vill dra ut. Måste ut med Wanni igen, älskar att umgås! :)
måste hitta på nått kul!!!!!!!!!!!!!!
 förra årets skolavslutningsmiddag :)

var mycket med sanna men även wanni :) Sanna minns du allt vi gjorde? ;P
dansade väldigt mycket förra året. Badade och solade även i vinterviken. Jag flyttade ju för fan för ett år sen xD


vårt gamla vardags rum.


AJ!!

Mår inte bra iad. Känns som feber. Ont i huvudet och kroppen. fortfarande all inflamation och har tvättstuga idag. Snart klar btw, nej.. nu ska jag hämta näst sista tvätten ^^

wohoo! NEJ!!!

Wohoo: ingen tandläkare idag och blev en gryym dag med Wanni! Hoppas det bli lika bra och LÄNGRE stunder :D <3
NEJ!!!: Hammarby förlorade mor Örgryte med 3-0 :( fast det var ju liite förväntat..

När jag var med Wanni så väntade jag först på Wanni :) sen åkte vi till slussen för att möta upp hennes tjej :) sen kom resten av gänget vi blev 6 pers :) vi gick till Gamla stan eftersom att Wanni skulle hämta ut biljetter. Sen fikade vi på något ställe. inte värt priset!! sen gick vi till tuben och åkte in till hötorget. gick runt där en sväng, träffade människor :D love it ;P sen mötte jag och Wanni upp Sofie :D jag sofie och sofies mormor hämtade våra biobiljetter och sen sa vi adjö. "vårat" gäng fortsatte vidare till donken där glassen också var slut.. sen blev klockan 5 och jag var tvungen att åka hem eftersom att jag och mike skulle till Mikes kompis för å grilla och bada. Han hade pool. Det va svinvarmt så jag höll mig på land ;) Nu e jag hemma och har tvättsruga imorn x)

Puss!

Ny telefon! :D

fick ny telefon idag :D sony ericsson w995 :P
Innan det var vi och tittade på redbull flugtag, hur fan ka folk tro att dem kan flyga långt med vissa saker :P rekordet va 62m och gjordes 2000 x)
Köpte en redbull för 10:- också :D fett asum.. knappen och hakim va me ;)
sen blev det så jävla varmt att vi käka lite och efter det gick vi till onoff där vi köpte min telefon :D <3
Imorn ska jag jobba men först tandläkare, sen biljetter sen träffa Wanni :) <3


öroninflamation.. igen.. :´(

Inte nog med att jag har öroninflamation.. jag kan inte prata och näsan rinner som en jävla flod! Vaknade 02.00 idag av att det sticktes som STORA knivar i örat! har varit uppe i princip hela natten. ville ringa ambulansen men jag somnade och sen blev klockan 7.. ÄNTLIGEN men ändå inte.

Idag messade jag Mike eftersom att jag inte kunde prata x) fick en tid 11.00.
När jag kom till läkaren kände jag redan på mig att det skulle bli jobbigt med rösten "/ Läkaren var indisk.. inget fel på det.
Men han kollade örat och sa att det inte var någon inflamation -.- :O jag ba: eh, okej... jag fick ingen medicin och jag skulle gå till provtagningen för att kolla vad som hänt med min röst x) det var inte därför jag kom men men..
Dem tog ett stick i fingret och sen fick jag gå tillbaka till läkaren. Han skulle ringa mig på måndag och jag behövde inte boka tid.. jag ba: "men på måndag lär det ju ha gått över men det är NU jag har ont!!!"

Sen när jag skulle gått därifrån så tänkte jag.. nej! jag fick för fan pencilin förra gången så nu ska jag banne mig ha det igen för att jag tänker INTE ha såhär ont EN GÅNG TILL!!
Fick en annan trevlig läkare och då kom jag på att mycket vätska hade kommit ut ur örat också men jag hade ju tvättat ur örat.. Hon frågade om jag hade fått någon nässpray.
Jag ba: han skrev inte ut ett skit till mig.
Hon ba: va??!
Jag ska skriva ut en nässpray som gör att locket eller trycket för örat kan släppa. Jag sa: Jag får inte ta nässpray för att min näsa är känslig, men hon sa att den här var bra för mig.
Sen fick jag ett nummer till något läkarhus i liljeholmen som kan skriva ut pencilin till mig. Fan vad lättat jag va!

Nu ska jag vila och förhoppningsvis får jag tillbaka rösten snart för jag älskar ju att prata :P

Lite bilder på mig igår innan Erik kom :) :


Redbull Flugtag

ska till redbulls flugtag den 4 juli vid typ kungsträdgåren med mamma :) ska bli kul :P

 

 


sorry

Sorry att jag inte uppdaterat på ett jävla tag men det är ju sommar ^^ I kroatien hade vi typ 3 dagar sol och då STEKTE jag i solen eftersom att jag ville bli brun :) har varit i Finland också :) Idag ska jag ochmin pojkvän på bio :) andra gången på 8 månader :) ("måste ju vinna tillbaka hans kärlek efter han fått sin nya htc "/ ")

Idag hjälpte jag även min kompis sophie att flytta. Eller det blev inte så eftersom att dem hade blivit lurade -.- men jag hade trevlig iaf :D vi var på ikea och kollade lite saker :)


sophie e hon med brunt hår :) <3


RSS 2.0